Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 250g1750kcal1.6g0g197.1g0g
Hunaja 467g1543kcal2.3g377.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 367g523kcal45.9g1.1g37.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 434g1488kcal44.2g303.5g5.2g15.2g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Hasselpähkinä 108g698kcal15.3g3.7g66.1g19g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1001g356kcal1.6g71.1g0.9g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g12833kcal225.2g1538.6g613.8g108.8g
Valittu annoskoko2660g6416kcal112.6g769.3g306.9g54.4g
Annoskoko puolitettuna1330g3208kcal56.3g384.7g153.5g27.2g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623