Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 200g217kcal15.8g32.6g1.2g4.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g54g477kcal0g0g54g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g200g560kcal38g0.1g44g0g
Timjami 6g17kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Persilja 120g33kcal1.7g1.3g0.2g9.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1600g1920kcal40g96g144g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g7213kcal218.8g413.6g491.2g99.2g
Valittu annoskoko2660g3606kcal109.4g206.8g245.6g49.6g
Annoskoko puolitettuna1330g1803kcal54.7g103.4g122.8g24.8g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122