Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455g1560kcal46.3g318.3g5.5g15.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)560g179kcal16.8g26.3g0g0g
Sokeri 357g1448kcal0g356.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Kultarypsi210g1154kcal2.1g2.1g125.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 840g299kcal1.3g59.7g0.8g16.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.2g15kcal0.1g3.3g0.1g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 168g240kcal21g0.5g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g10271kcal176.6g1650g299g65.6g
Valittu annoskoko2660g5136kcal88.3g825g149.5g32.8g
Annoskoko puolitettuna1330g2568kcal44.2g412.5g74.8g16.4g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305468