PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 307g130kcal30.1g1.2g0.3g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g480g192kcal21.6g26.4g0.5g4.8g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g585g410kcal70.2g23.4g2.9g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g468g183kcal1.9g31.8g2.3g12.2g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss351g120kcal3.5g14.4g2.8g13g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen468g155kcal15.5g22.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g2378kcal285.6g240.2g17.6g60g
Valittu annoskoko2660g1189kcal142.8g120.1g8.8g30g
Annoskoko puolitettuna1330g595kcal71.4g60.1g4.4g15g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209