Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 700g567kcal11g117.8g0.4g21g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g1400g1960kcal266g0g98g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Kananmuna kuorineen punnittu420g529kcal46.2g1.3g37.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g6187kcal650g251.6g273g46.8g
Valittu annoskoko2660g3094kcal325g125.8g136.5g23.4g
Annoskoko puolitettuna1330g1547kcal162.5g62.9g68.3g11.7g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440339