Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g440g629kcal55g1.3g45.3g0g
Sokeri256g1039kcal0g255.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 196g673kcal20g137.2g2.4g6.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 70g234kcal0g57.1g0g1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g700g1050kcal3.5g252g2.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g350g560kcal25.2g56g24.5g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 400g1026kcal5.2g12g108g0g
Kiivi kuorittu 110g52kcal0g7.8g0.7g3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 120g89kcal0.9g18.6g0.5g1.3g
Tomusokeri 1dl=60g10g40kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5324g10819kcal220.6g1623g367g24.6g
Valittu annoskoko2662g5410kcal110.3g811.5g183.5g12.3g
Annoskoko puolitettuna1331g2705kcal55.2g405.8g91.8g6.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759