Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)401g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 200g217kcal15.8g32.6g1.2g4.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g54g478kcal0g0g54.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56.1g1g2.8g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g200g561kcal38.1g0.1g44.1g0g
Timjami 6g17kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Persilja 120g33kcal1.7g1.3g0.2g9.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1602g1923kcal40.1g96.1g144.2g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g7223kcal219.2g414g492g99.2g
Valittu annoskoko2664g3612kcal109.6g207g246g49.6g
Annoskoko puolitettuna1332g1806kcal54.8g103.5g123g24.8g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122