Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g270g1944kcal0g0g216g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 207g260kcal22.8g0.5g18.7g0g
Sokeri 153g621kcal0g152.8g0g0g
Ruislese (10g)72g148kcal10.8g18.7g3.1g28.1g
Vehnäjauho, sunnuntai468g1638kcal56.2g332.3g9.8g14g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Puolukka 540g210kcal2.4g36.7g2.7g14g
Maitorahka, Valio, 0,3450g293kcal49.5g18.9g1.3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)360g234kcal11.5g17.3g12.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 108g136kcal11.9g0.3g9.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g11171kcal332g1204.2g547.8g112.4g
Valittu annoskoko2664g5586kcal166g602.1g273.9g56.2g
Annoskoko puolitettuna1332g2793kcal83g301.1g137g28.1g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557