Tiikerikakku

Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Uusitalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)7.5g28kcal1g5.4g0.2g0.3g
Rypsiöljy 34g297kcal0g0g33.6g0g
Sokeri 57g232kcal0g57g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu54g68kcal5.9g0.2g4.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 30g8kcal1g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g266kcal7.9g54.3g0.9g2.7g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Kaakaojauhe sokeroitu 2.2g10kcal0.1g1.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g1862kcal32g245g81.8g6g
Valittu annoskoko267g931kcal16g122.5g40.9g3g
Annoskoko puolitettuna134g466kcal8g61.3g20.5g1.5g
Arvot/100g100g349kcal6g45.9g15.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187462