Kurpitsalaatikko, Maidoton

Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 199g32kcal1.5g4g0.2g4g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g20g32kcal0.2g1.2g3g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)12g44kcal1.7g8.7g0.3g0.5g
Kananmuna, annos 65g26g33kcal2.9g0.1g2.3g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6g18kcal0g4.4g0g0g
Culinesse (Flora), annos 10g3g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g345kcal12.6g36.8g14.6g9g
Valittu annoskoko267g172kcal6.3g18.4g7.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna134g86kcal3.2g9.2g3.7g2.3g
Arvot/100g100g65kcal2.4g6.9g2.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313690