Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Sokeri 37g151kcal0g37.1g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 23g125kcal0.1g0.1g14g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)19g6kcal0.6g0.9g0g0g
Raparperi 26g8.8kcal0.2g1.4g0g0.4g
Mansikka 44g20kcal0.2g3.7g0.1g0.8g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 47g28kcal4.6g1.4g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana534g1073kcal25.6g160.4g33.4g5.8g
Valittu annoskoko267g536kcal12.8g80.2g16.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna134g268kcal6.4g40.1g8.4g1.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300