Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.7g2.4kcal0.1g0g0.9g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g38g128kcal0.7g1.1g13.1g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Raparperi 128g43kcal0.9g7.1g0.1g1.8g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.9g13kcal0g3.2g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g4.7g27kcal1g0.4g2.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana533g1133kcal14.2g114.8g65.8g6.8g
Valittu annoskoko267g566kcal7.1g57.4g32.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna133g283kcal3.6g28.7g16.5g1.7g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431