Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 100g41kcal1g4.1g0.8g3.7g
Valkoviini kuiva 63g43kcal0.2g0.4g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl25g32kcal0g5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.5g0g0g
Liivate 5g17kcal4.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g570kcal11g94g1.6g7.4g
Valittu annoskoko268g285kcal5.5g47g0.8g3.7g
Annoskoko puolitettuna134g143kcal2.8g23.5g0.4g1.9g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370