Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 38g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 25g33kcal0.7g0.8g3g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g25g15kcal2.2g1.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 56g20kcal0.1g4g0.1g1.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g1125kcal23.2g174.8g34.8g4.8g
Valittu annoskoko268g562kcal11.6g87.4g17.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna134g281kcal5.8g43.7g8.7g1.2g
Arvot/100g100g210kcal4.3g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748