Kanalasagne

400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 100g42g50kcal7.9g0g2.1g0g
Lasagnelevy Rainbow21g76kcal2.9g14.8g0.6g0.6g
Yrttitomaattimurska (Pirkka), annos 100g41g16kcal0.7g3.3g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g10g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g0.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g1g9kcal0g0g1g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen5.2g38kcal0g0g4.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 94g43kcal2.8g4.5g1.4g0g
Mozzarella Lovilio Lidl21g69kcal5.3g0.3g5.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai10g36kcal1.2g7.4g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g697kcal42.4g64.2g29.4g3g
Valittu annoskoko267g348kcal21.2g32.1g14.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna134g174kcal10.6g16.1g7.4g0.8g
Arvot/100g100g130kcal7.9g12g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437717