Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g125g188kcal25.4g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g4.7g4.5kcal0.2g0.8g0g0.2g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g116g38kcal1.7g5.6g0.5g0g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g556kcal55.2g15g30.4g1g
Valittu annoskoko268g278kcal27.6g7.5g15.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna134g139kcal13.8g3.8g7.6g0.3g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=447433