Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 141g54kcal1.4g9.7g0.3g3.5g
Valkosipuli 3.9g4.3kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio 56g172kcal5.4g7.6g13.2g0.9g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, tuore4.2g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g28g71kcal4.5g0.5g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana535g645kcal24.8g44.4g38.4g10.8g
Valittu annoskoko268g323kcal12.4g22.2g19.2g5.4g
Annoskoko puolitettuna134g161kcal6.2g11.1g9.6g2.7g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484