Kurpitsalaatikko, Maidoton

Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 2000g318kcal15g40g2g40g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g200g320kcal1.6g12g30g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)120g444kcal16.7g87g3g4.9g
Kananmuna, annos 65g260g328kcal28.6g0.8g23.4g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.5g0g0g
Culinesse (Flora), annos 10g30g138kcal0.1g0.1g15.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5358g3456kcal124.2g368.8g147.4g89.8g
Valittu annoskoko2679g1728kcal62.1g184.4g73.7g44.9g
Annoskoko puolitettuna1340g864kcal31.1g92.2g36.9g22.5g
Arvot/100g100g65kcal2.3g6.9g2.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313690