Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt83g38kcal2.7g4g1.2g0g
Hiiva 8.3g6.2kcal1.1g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6.7g20kcal0g4.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g35kcal3.1g0.8g2.2g3.3g
Ruisjauho (Rainbow)67g213kcal6.7g41.9g1.5g9.3g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.4g0.8g2.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl17g150kcal0g0g16.6g0g
Puolukka 10g3.9kcal0g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g1378kcal40.4g195.6g44.6g31.6g
Valittu annoskoko268g689kcal20.2g97.8g22.3g15.8g
Annoskoko puolitettuna134g345kcal10.1g48.9g11.2g7.9g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.3g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600