Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu62g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa34g100kcal7.7g0g7.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g34g201kcal8g2.2g18.1g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g67g39kcal6g3.3g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)13g76kcal3.1g2.6g6.6g0g
Seesaminsiemen20g113kcal5.4g2.2g9.7g1.7g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g32kcal2.9g0.7g2g3.1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti10g57kcal2.5g1.4g4.6g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2g1kcal0g0g0g1.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g1467kcal85.2g27.8g115.4g13g
Valittu annoskoko268g734kcal42.6g13.9g57.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna134g367kcal21.3g7g28.9g3.3g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202