Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen79g25kcal0.3g5.1g0.2g1.2g
Luumu kivetön, kuivattu 34g68kcal1.4g12.6g0.3g2.9g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala27g86kcal4g15.8g0.7g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.2g0.3g0.8g
Ruokasooda 3g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g11g64kcal2.6g0.7g5.8g0g
Ruokosokeri40g164kcal0g40.2g0g0g
Neilikka, annos 4g0.7g2.4kcal0g0.5g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.4kcal0g0.5g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio27g14kcal0.9g1.2g0.7g0g
Rypsiöljy 24g213kcal0g0g24.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g1432kcal23g184.4g64.2g15.4g
Valittu annoskoko268g716kcal11.5g92.2g32.1g7.7g
Annoskoko puolitettuna134g358kcal5.8g46.1g16.1g3.9g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082