Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)113g188kcal15.8g1.2g14.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g88g53kcal1.3g11.4g0.1g0.8g
Kirsikkatomaatti, 50g52g10kcal0.3g2g0.2g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 8.3g17kcal0.1g0.2g1.7g0.4g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana536g636kcal35.2g29.8g44.4g2.4g
Valittu annoskoko268g318kcal17.6g14.9g22.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna134g159kcal8.8g7.5g11.1g0.6g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240