Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g572g886kcal80.1g14.3g57.2g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 409g311kcal7.7g63.3g0.8g4.1g
Porkkana, tuore294g82kcal1.8g16.5g0.6g7.4g
Selleri, annos 50g41g5.7kcal0.4g1.2g0g0g
Lanttu 82g24kcal0.8g3.8g0.2g1.5g
Palsternakka 12g7.8kcal0.1g1.4g0g0.6g
Purjosipuli 8.2g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Persilja 16g4.5kcal0.2g0.2g0g1.3g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g23g21kcal0.7g0.8g1.6g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5364g2688kcal183.8g203.4g120.8g32.8g
Valittu annoskoko2682g1344kcal91.9g101.7g60.4g16.4g
Annoskoko puolitettuna1341g672kcal46g50.9g30.2g8.2g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915