Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 419g178kcal41.1g1.7g0.4g0g
Sokeri 698g2834kcal0g697.5g0g0g
Flora Vanilla 12%873g1658kcal39.3g139.6g104.7g0g
Puolukka 698g271kcal3.1g47.5g3.5g18.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g9881kcal167g1772.6g217.2g36.4g
Valittu annoskoko2688g4941kcal83.5g886.3g108.6g18.2g
Annoskoko puolitettuna1344g2470kcal41.8g443.2g54.3g9.1g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133