Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g352g1654kcal22.2g239.2g66.8g7.7g
Voi 117g851kcal1.4g0.5g95.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl469g1595kcal9.4g14.1g164.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g469g282kcal18.8g23.5g11.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g235g204kcal2.6g99.9g14.3g0g
Sokeri 293g1190kcal0g292.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini47g164kcal40.2g0g0g0g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g237g206kcal2.6g100.9g14.5g0g
Vesi235g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker199g778kcal0.1g193.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g13845kcal194.6g1928.8g733.6g15.4g
Valittu annoskoko2688g6922kcal97.3g964.4g366.8g7.7g
Annoskoko puolitettuna1344g3461kcal48.7g482.2g183.4g3.9g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734