Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 234g96kcal2.3g9.6g1.9g8.6g
Voi 304g2204kcal3.6g1.2g247g0g
Suklaa tumma 935g4829kcal36.5g498g289.8g49.6g
Vehnäjauho puolikarkea 164g561kcal16.7g114.5g2g5.7g
Sokeri 351g1423kcal0g350.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 701g1000kcal87.7g2.1g71.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g20228kcal293.6g1951.4g1225.2g127.8g
Valittu annoskoko2688g10114kcal146.8g975.7g612.6g63.9g
Annoskoko puolitettuna1344g5057kcal73.4g487.9g306.3g32g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353