Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa94g16kcal0.4g2.3g0.6g0.7g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)75g125kcal14.2g0g7.5g0g
Ranskankerma Valio28g79kcal0.7g1g7.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g42g8.6kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Lihaliemikuutio Maggi2.1g5.8kcal0.2g0.1g0.5g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)19g51kcal5.6g0g3.2g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana539g573kcal43g10.8g39.6g3g
Valittu annoskoko269g287kcal21.5g5.4g19.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna135g143kcal10.8g2.7g9.9g0.8g
Arvot/100g100g106kcal8g2g7.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690