Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 31g222kcal0.2g0.1g25g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Sokeri19g76kcal0g18.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 75g23kcal2.2g2.7g0.1g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Raparperi 25g8.4kcal0.2g1.4g0g0.3g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana539g1193kcal20.6g154.2g52.4g7.4g
Valittu annoskoko270g596kcal10.3g77.1g26.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna135g298kcal5.2g38.6g13.1g1.9g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068