Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g70g93kcal15.4g0g3.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK44g59kcal9.6g0g2.6g0g
Lanttu 44g13kcal0.4g2g0.1g0.8g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 35g27kcal0.7g5.4g0.1g0.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g5.3g29kcal0.1g0.1g3.2g0g
Milbona Maito rasvaton26g8.7kcal0.9g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana539g485kcal54.8g22.4g18.6g4.6g
Valittu annoskoko270g243kcal27.4g11.2g9.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna135g121kcal13.7g5.6g4.7g1.2g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403