Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 22g37kcal1.6g0.9g2.8g0.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.1g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka40g38kcal6.7g0.2g1g0g
Sipuli 12g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Paprika punainen 33g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Ananas, omassa liemessään 31g16kcal0.2g3.5g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 44g19kcal1.5g2.1g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%20g57kcal6.7g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana539g674kcal49.6g60.8g23.4g6g
Valittu annoskoko270g337kcal24.8g30.4g11.7g3g
Annoskoko puolitettuna135g169kcal12.4g15.2g5.9g1.5g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965