Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g3.5g17kcal0.2g2.4g0.7g0.1g
Voi 1.2g8.5kcal0g0g1g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g4.7g2.8kcal0.2g0.2g0.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g2.4g2kcal0g1g0.1g0g
Sokeri 2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.5g1.6kcal0.4g0g0g0g
Vesi0.4g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g2.4g2.1kcal0g1g0.1g0g
Vesi2.4g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker2g7.8kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g139kcal1.8g19g7.2g0.2g
Valittu annoskoko27g69kcal0.9g9.5g3.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g35kcal0.5g4.8g1.8g0.1g
Arvot/100g100g256kcal3.3g35.1g13.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734