Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.8g2.6kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl4.5g15kcal0.6g2.9g0.1g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g8.2g30kcal1.1g5.7g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g96kcal4g17.4g1g1.8g
Valittu annoskoko27g48kcal2g8.7g0.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna14g24kcal1g4.4g0.3g0.5g
Arvot/100g100g178kcal7.4g32.2g1.9g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116