Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Maito, Kevyt2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2g6.7kcal0g0.1g0.7g0g
Voi 60% rasvaa 1.9g10kcal0g0g1.1g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Raparperi 5.9g2kcal0g0.3g0g0.1g
Voi 60% rasvaa 1g5.3kcal0g0g0.6g0g
Sokeri 2g7.9kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g148kcal2g22g5.4g0.6g
Valittu annoskoko28g74kcal1g11g2.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g37kcal0.5g5.5g1.4g0.2g
Arvot/100g100g269kcal3.6g40g9.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273