Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g15g50kcal1.8g9.9g0.4g1.2g
Grahamjauho 0.9g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Siirappi 0.7g2kcal0g0.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.7g2.1kcal0.2g0g0.1g0.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.5g3.6kcal0.1g0g0.3g0.1g
Rypsiöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Vesi8.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g130kcal4.6g22g2.4g3.4g
Valittu annoskoko27g65kcal2.3g11g1.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna14g33kcal1.2g5.5g0.6g0.9g
Arvot/100g100g239kcal8.4g40.3g4.4g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010