Herkullinen mutta lihottava kakku

Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Bluemoon
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.9g3.4kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Vesi4.6g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 2.4g13kcal0g0g1.4g0g
Sokeri 4.9g20kcal0g4.9g0g0g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.2g
Flora vispi 20%4.2g9kcal0.1g0.2g0.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g3.2g18kcal0.3g1.8g1.1g0g
Kuohukerma0.8g2.8kcal0g0g0.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g173kcal2.4g20g8.8g1g
Valittu annoskoko27g87kcal1.2g10g4.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna14g43kcal0.6g5g2.2g0.3g
Arvot/100g100g316kcal4.4g36.5g16.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=186333