Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g8.8g7.9kcal0.5g1.3g0g0g
Paprika vihreä 2.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Chili paprika punainen0.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska8.8g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g3.5g14kcal0.9g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g54kcal3g4.6g2.2g0g
Valittu annoskoko28g27kcal1.5g2.3g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna14g13kcal0.8g1.2g0.6g0g
Arvot/100g100g97kcal5.4g8.3g4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908