Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl1.2g6.8kcal0.2g0.1g0.6g0.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g2.4g14kcal0.5g0.2g1.3g0g
Hermesetas, annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g9g4kcal0.9g0g0g0g
Voi 7.1g51kcal0.1g0g5.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.4g7.8kcal0g0.1g0.8g0g
Kahvi mustana 100ml4.7g0.2kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g168kcal3.4g0.8g16.8g0.2g
Valittu annoskoko28g84kcal1.7g0.4g8.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g42kcal0.9g0.2g4.2g0.1g
Arvot/100g100g304kcal6.1g1.4g30.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376