Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali10g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g7.8g13kcal1.6g0g0.8g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.4g1.6kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g37kcal3.4g1.2g2g0.6g
Valittu annoskoko28g19kcal1.7g0.6g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g9kcal0.9g0.3g0.5g0.2g
Arvot/100g100g67kcal6.2g2.2g3.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241