Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2.2g8.1kcal0.3g1.2g0.2g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 13g5.6kcal0g1.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)2.2g8.1kcal0.3g1.2g0.2g0.2g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g150kcal2g14.4g8.8g1.4g
Valittu annoskoko28g75kcal1g7.2g4.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna14g37kcal0.5g3.6g2.2g0.4g
Arvot/100g100g271kcal3.6g26.1g15.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918