Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 10g4.3kcal0.1g0.4g0.1g0.4g
Valkoviini kuiva 6.5g4.5kcal0g0g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl2.6g3.3kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Liivate 0.5g1.8kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g59kcal1g9.6g0.2g0.8g
Valittu annoskoko28g30kcal0.5g4.8g0.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g15kcal0.3g2.4g0.1g0.2g
Arvot/100g100g107kcal1.8g17.3g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370