Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g3.5g0kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 7.1g37kcal0.3g3.8g2.2g0.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.4g0.9kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 1.7g6.9kcal0g1.7g0g0g
Kuohukerma (Ingman)14g48kcal0.3g0.4g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g185kcal1.2g11.8g15g0.8g
Valittu annoskoko28g92kcal0.6g5.9g7.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g46kcal0.3g3g3.8g0.2g
Arvot/100g100g332kcal2.2g21.2g27g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916