Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g44g210kcal2.3g27.9g10g0.4g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g13g57kcal0.1g0.1g6.4g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g62g349kcal5g23.1g26.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g50g127kcal2.9g1.6g11.9g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Liivate 1g3.5kcal0.9g0g0g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g2047kcal31g142.8g149.4g0.8g
Valittu annoskoko270g1024kcal15.5g71.4g74.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna135g512kcal7.8g35.7g37.4g0.2g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.5g27.7g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664