Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g75g42kcal6.3g3.7g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2.1g0g1.7g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 15g45kcal1.3g8.3g0.3g2.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)11g39kcal1.5g5.7g0.8g1.1g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g92kcal2.7g18.8g0.3g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Mustikka metsä- 75g33kcal0.4g4.8g0.4g2.5g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g21g7.7kcal1.9g0g0g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g826kcal32.6g140.4g10.2g13.2g
Valittu annoskoko270g413kcal16.3g70.2g5.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna135g206kcal8.2g35.1g2.6g3.3g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518