Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 76g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 30g212kcal0.2g0g23.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g169kcal5g34.5g0.6g1.7g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Sokeri 24g98kcal0g24.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Rypsiöljy 11g94kcal0g0g10.6g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 29g253kcal0.2g0.1g28.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g1799kcal23.2g118.8g137.4g3.4g
Valittu annoskoko270g900kcal11.6g59.4g68.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna135g450kcal5.8g29.7g34.4g0.9g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632