Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva3.8g2.6kcal0.6g0g0g0.5g
Koff, kolmonen56g23kcal0g1.2g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g56g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g56g199kcal3.9g42.7g1.1g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g56g197kcal6.7g39.9g1.2g1.7g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g960kcal32.8g167.8g13g4.4g
Valittu annoskoko270g480kcal16.4g83.9g6.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna135g240kcal8.2g42g3.3g1.1g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441