Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 90g128kcal15.8g0g7.2g0g
Paprika punainen 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g75g278kcal3.4g23.3g18.8g2.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 38g24kcal1.2g1.8g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g951kcal48g54.2g59.8g7g
Valittu annoskoko270g476kcal24g27.1g29.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna135g238kcal12g13.6g15g1.8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609