Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 133g108kcal2.1g22.4g0.1g4g
Tomaattimurska (Euro shopper)39g12kcal0.4g1.6g0.2g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g20g24kcal0.7g0.7g2g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g16g4.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana541g294kcal6.8g51g4.6g8.8g
Valittu annoskoko271g147kcal3.4g25.5g2.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna135g74kcal1.7g12.8g1.2g2.2g
Arvot/100g100g54kcal1.3g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600