Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis972g4082kcal70g612.4g155.5g38.9g
Margariini 40%, keskiarvo 90g331kcal0.2g1.3g35.5g0g
Sitruuna kuorittu 288g119kcal1.8g6.3g3.2g8.1g
Vesi, vesijohtovesi 720g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 306g1242kcal0g305.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 72g241kcal0g58.8g0g1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g252g93kcal22.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5400g12217kcal189.4g1969g388.4g96g
Valittu annoskoko2700g6108kcal94.7g984.5g194.2g48g
Annoskoko puolitettuna1350g3054kcal47.4g492.3g97.1g24g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240