Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu421g530kcal46.3g1.3g37.8g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g66g261kcal1.2g64.1g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,3751g488kcal82.6g31.5g2.3g0g
Ruisjauho (Rainbow)120g384kcal12g75.7g2.8g16.8g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.8g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl300g120kcal13.5g16.5g0.3g0g
Karpalo 541g176kcal2.4g18.7g3.8g17.8g
Liivate 12g42kcal10.3g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)451g360kcal4.5g20.3g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5400g4968kcal347.2g515.2g157g69.4g
Valittu annoskoko2700g2484kcal173.6g257.6g78.5g34.7g
Annoskoko puolitettuna1350g1242kcal86.8g128.8g39.3g17.4g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85901