Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)880g1224kcal97.7g3.5g91.5g0g
Sokeri 168g682kcal0g167.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Perunajauho 1dl=70g200g670kcal0.2g164g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore40g10kcal0g3.6g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1200g1920kcal86.4g192g84g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g20g58kcal0.2g11.2g0g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5408g10419kcal407.2g1348.2g355.4g28.8g
Valittu annoskoko2704g5210kcal203.6g674.1g177.7g14.4g
Annoskoko puolitettuna1352g2605kcal101.8g337.1g88.9g7.2g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179